RSS

Decor florar urban

28 oct.

blogulunuiconcitadin.wordpress.com-decor.florar

Am mai călătorit şi prin alte oraşe frumoase din ţară . Unde refugiile , terasele , sensurile giratorii erau împodobite cu flori multicolore . Tot prin perioada această de toamnă . Cu vreme frumoasă şi capricioasă în felul ei de a se manifesta . Se întîmpla să fiu prezent fix în acea perioadă în care anotimpul îşi manifesta prezenţa prin scăderea temperaturii . În acele momente , odată cu primele semne de scădere a temperaturii , lucrătorii primăriilor locale strîngeau răsad cu răsad fiecare floare şi le aranjau frumos în nişte lădiţe . La mine în oraş după două săptămîni cam răcoroase şi o săptămînă exagerat de caldă pentru această perioadă , florile încă mai înfrumuseţau oraşul cu diversitatea de culori . Privindu-le mai deaproape , tulpinile au început să se usuce iar unele flori încă nu şi-au pierdut din culoarea petalelor . Am rămas suprins . Poate că mai am de învăţat cîte ceva din secretele naturii . Poate sunt flori ce rezistă la vreme mai rece , poate oraşul are alte priorităţi . O mulţime de răspunsuri , posibile şi imposibile . Erau prea mulţi de ” poate ” . Negăsind nici un răspuns , mai privesc încă odată contrastul cotidian , cu oameni îmbrăcaţi mai mult sau mai puţin ca de toamnă şi şirul multicolor ce împodobeşte strada . Cu o persoană mai nonconformistă ce apare pe la orele amiezii , îmbrăcată doar într-un tricou , atunci cînd soarele încă mai are puterea să încălzească aerul de toamnă . Rămîne totuşi întrebarea : – De ce în alte locuri se strîng şi se pun frumos în lădiţe iar aici se mai lasă să mai înfrumuţeseze oraşul ?
Azi dimineaţă , în locul florilor a rămas doar pămîntul proaspăt săpat . Ca să vezi , oraşul meu a fost ultimul în această toamnă îmfrumuseţat cu flori . Poate , cine ştie !

 
Comentarii închise la Decor florar urban

Scris de pe 28 octombrie 2013 în articol

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
Fosile şi pietre

Just another WordPress.com site

Blogul Buceginatura2000

Blog despre munte, turism si cultura

Assassin CG

Clientu' de azi, victima de maine

Paul Militaru

Photography Portfolio

Kevin Standage

An Indian travel photography blog

Atitudinea mea...

Blog de fotografie, călătorii, natură... "Atitudinea e un mic detaliu care face o mare diferenţă" (Winston Churchill), "Legendele spun că fotografiile fură sufletul oameniilor. Eu, ca fotograf, dau suflet fotografiilor" (Aurel Rapa)

Fermín Goiriz Díaz

Fotografía y algo más

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

ILEANA PARTENIE

mostly about Bucharest. about yesterday's traces and today's world * surtout sur bucarest. sur les traces d'hier et le monde d'aujourd'hui

Livia Mihaela Firincă Photography

Să privim lumea cu sufletul

dan moldovan

blog de poze

Iulia Radu - Photography

"...photographs open doors into the past but they also allow a look into the future." - - Sally Mann

Die Augensprache

Meine Eigenwelt

Global Sojourns Photography

Photography & Philosophy

Captain Jills Journeys

She sails the seven seas in search of FREEDOM

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

%d blogeri au apreciat asta: