RSS

Visul unui adolescent

18 Mai

blogulunuiconcitadin.wordpress.com-dincolo de nori Putea fi oriunde acum , la mare , la munte . Stătea pe banca care acum cîteva luni era cu grupul format din o parte de colegi , cu care mai pleca de la ore neimportante , aşa cum era vorba printre ei şi îşi pierdeau vremea prin parc . Acum era singur . Grupul se sparse după balul de absolvire . Fiecare a plecat care încotro , pe drumul său în viaţă . Deşi a fost considerat un băiat de bani gata printre colegi , tatăl lui , un fost pilot în aviaţia civilă , în prezent un om de seamă , pe lîngă afacerea de succes pe care o are în oraş era implicat şi într-o organizaţie ecologistă , avea o altă părere . Proaspăt absolvent de liceu cu renume , cu notă de promovare a bacalaureatului destul de bună , felicitat de părinţi de rezultat , de un automobil i s-a spus că este responsabilitatea lui să şi-l cumpere singur şi că este timpul să işi pună în aplicare un plan de zbor . Înţelese aluzia . Şi după toate năzbîtiile pe care le făcuse în timpul liceului poate că avea dreptate . Dincolo de rondul de flori , un grup format de adolescenţi , cam de vîrste apropiate lui ,băieţi şi fete îmbrăcaţi cu nişte tricouri inscripţionate verzi , stăteau într-un grup aproape compact , aşteptînd şi punînd la cale ceva . Prin apropiere băncii lui trecea cu paşi repezi , o fată , purtînd acelaşi tip de tricou :
– Ia spune-mi te rog , voi nu aveţi în grupul vostru de acolo , un şef sau un lider ? Fata se opri :
– Nu , avem un coordonator de proiect , îi răspunse zîmbind .
– Atunci să-i spui că este prea mult zgomot în grupul vostru ! Îi zîmbi ironic la remarca baiatului de pe bancă , şi îşi văzut de drumul ei mai departe spre grup . Da , era timpul să-şi ia zborul . Se ridică de pe bancă şi porni plictisit , din sens opus un grup mic format de o femeie mai în vîrstă şi cîţiva adolescenţi cu nişte teancuri de pliante în mîini trecu pe lîngă el . Au intenţii serioase îşi zise . Privirea femeii şi a lui se întîlniră , parcă o mai văzuse pe femeia aceia pe undeva . După cîţiva paşi , îşi aminti . Se întoarse şi porni în direcţia grupului . Intră în grup , se duse direct la femeia care părea fi coordonatoarea de proiect :
– Pot să împart şi eu nişte pliante cu voi ? Parcă nu-i venea a crede ce vede , era juniorul neastîmpărat al preşedintelui :
– Se poate , vom face echipă împreună , ca nu cumva să arunci pliantele în primul coş de gunoi de pe stradă . Seara , lipi cu bandă adezivă transparentă pe uşă , trei bileţele : ” Nu deranja inutil ! ” , un pliant de reciclare a deşeurilor şi al treilea : ” Am un vis , pot să zbor mai sus şi mai departe , unde ai putut să zbori vreodată ! ” .

Anunțuri
 
5 comentarii

Scris de pe 18 Mai 2013 în Story

 

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

5 răspunsuri la „Visul unui adolescent

 1. Gabriela

  23 Iunie 2013 at 09:33

  Frumoasa poveste si frumos scrisa. Cand ai un vis el te va duce departe si iti va purta pasii pe cararile potrivita ca sa ti-l implinesti! Mai scrie. Nu te opri.

  Apreciază

   
 2. 9

  8 Iunie 2013 at 14:29

  De fapt e visul celor mai multi adolescenti, doar ca noi, cei mari nu observam acest lucru.

  Apreciază

   
  • blogulunuiconcitadin

   8 Iunie 2013 at 22:35

   După părerea mea adevărul este undeva la mijloc , totul este să existe comunicare şi înţelegere de ambele tabere.

   Apreciază

    
 3. dumitruichim

  3 Iunie 2013 at 05:31

  foarte frumos

  Apreciază

   
 
Fosile şi pietre

Just another WordPress.com site

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Assassin CG

Clientu' de azi, victima de maine

Paul Militaru

Photography Portfolio

Kevin Standage

An Indian travel photography blog

Paco G.R.

Street Photography

Atitudinea mea...

Blog de fotografie, călătorii, natură... "Atitudinea e un mic detaliu care face o mare diferenţă" (Winston Churchill), "Legendele spun că fotografiile fură sufletul oameniilor. Eu, ca fotograf, dau suflet fotografiilor" (Aurel Rapa)

Fermín Goiriz Díaz

Fotografía y algo más

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

9

...cu capul în nori și piciorele pe pământ.

ILEANA PARTENIE

mostly about Bucharest. about yesterday's traces and today's world * surtout sur bucarest. sur les traces d'hier et le monde d'aujourd'hui

Livia Mihaela Firincă Photography

Să privim lumea cu sufletul

dan moldovan

blog de poze

Iulia Radu - Photography

"...photographs open doors into the past but they also allow a look into the future." - - Sally Mann

Die Augensprache

Meine Eigenwelt

Global Sojourns Photography

Photography & Philosophy

Captain Jills Journeys

She sails the seven seas in search of FREEDOM

Places Unknown

Dmitrii Lezine's Places Unknown is fine art and travel photography from around the world. Enjoy!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

%d blogeri au apreciat asta: