RSS

Timpul

02 feb.

foto-ceas
O fărîmă de dialog , dintr-un film unde vărsta unui om era măsurată în „primăveri trecute” . O noţiune destul de abstractă pe care fiecare din noi îl înţelege şi îl percepe în felul său . Într-o seară , pe la începutul lui ianuarie , aveam o treabă prin oraş , mergeam pe o alee luminată cu acele tipuri de becuri cănd se încălzesc se sting şi îşi reiau ciclul de funcţionare după o perioadă de timp doar de ele ştiute . Noroc că nu toate erau la fel pentru că toată zona unde erau montate putea semăna ca o instalaţie de pom de Crăciun . Şi cum mergeam pe alee , din direcţia opusă venea un bătrîn modest îmbrăcat , cu o sacoşă în mînă , mergînd încetişor ajutat de un baston , privindu-l mi-a trecut prin minte gîndul că mă v-a opri , ceia ce s-a întîmplat . Ajuns faţă-n faţă se opreşte şi mă întreabă:
– Nu ştiţi de unde aş putea cumpăra un calendar?
– De la biserică , i-am răspuns .
– De la biserică ! mi-a răspuns mirat . M-am uitat la el ,cu teamă să nu mă fi înţeles greşit pentru că în apropriere era o biserică:
– A , nu acum , mîine dimineaţă de la orice biserică .
– Dar ce zi e azi m-a întrebat nedumerit?
– 2 ianuarie , miercuri .
– 2 ianuarie deci , a trecut anul , parcă duminică era în 30 .
– Da domnule , duminică 30 , luni 31 , marţi 1 şi azi în 2 . M-a privit cu ochii lui blînzi şi zîmbitori şi citindu-mi graba , porni încetul în drumul lui:
– Hei , hei trece timpul , trece,trece … . M-am uitat cîteva clipe la el cum se îndepărtează: simpatic bătrînelul şi apoi la un bec care îşi reluase „pauza de odihnă”: spectacolul nocturn continuă 🙂 . Şi de cîte ori vad un bătrîn pe stradă îmi aduc aminte de întîlnirea din acea seară sau poate scriind aceste rînduri , scena se va imortaliza undeva într-un „timp” anume şi nu se va mai repeta iar şi iar în minte . Ieri cînd călătoream cu tramvaiul aud o altă „fărîmă de dialog” auzită undeva în spatele meu , un dialog purtat de doi călători cu voci mai stridente: „Timpul nu trece , timpul zboară”. Cobor din tramvai şi trec pe lîngă o librărie în ai cărei vitrină era o carte , ceva de tehnica organizării timpului , o privesc : precis are legătură cu mine,acest „timp” .

Reclame
 
Comentarii închise la Timpul

Scris de pe 2 februarie 2013 în Story

 

Etichete: , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
Fosile şi pietre

Just another WordPress.com site

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Assassin CG

Clientu' de azi, victima de maine

Paul Militaru

Photography Portfolio

Kevin Standage

An Indian travel photography blog

Atitudinea mea...

Blog de fotografie, călătorii, natură... "Atitudinea e un mic detaliu care face o mare diferenţă" (Winston Churchill), "Legendele spun că fotografiile fură sufletul oameniilor. Eu, ca fotograf, dau suflet fotografiilor" (Aurel Rapa)

Fermín Goiriz Díaz

Fotografía y algo más

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

9

...cu capul în nori și piciorele pe pământ.

ILEANA PARTENIE

mostly about Bucharest. about yesterday's traces and today's world * surtout sur bucarest. sur les traces d'hier et le monde d'aujourd'hui

Livia Mihaela Firincă Photography

Să privim lumea cu sufletul

dan moldovan

blog de poze

Iulia Radu - Photography

"...photographs open doors into the past but they also allow a look into the future." - - Sally Mann

Die Augensprache

Meine Eigenwelt

Global Sojourns Photography

Photography & Philosophy

Captain Jills Journeys

She sails the seven seas in search of FREEDOM

Places Unknown

Dmitrii Lezine's Places Unknown is fine art and travel photography from around the world. Enjoy!

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

%d blogeri au apreciat asta: